Ads 468x60px

Pages

2012. 12. 27.

Anyu mézes zserbója


Tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 15 dkg porcukor
Krémhez: 

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál gríz vagy liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • a középső lapra baracklekvár
  • tetejére egy tábla étcsokoládét megolvasztunk
Ez egy régi családi recept, jobban mondva anyu egyik jól bevált és közkedvelt receptje. Gyerekkoromban nem rajongtam érte, a krémje miatt, de mára én is megszerettem. Karácsony előtt eltűnt a recept, aztán mikor végre előkerült gondoltam gyorsan beírom a blogomba, hogy meglegyen itt is. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és megsütjük őket. A tejben a grízt vagy lisztet sűrűre főzzük a vaníliás cukorral, közben a porcukrot habosra keverjük a vajjal, ezután összedolgozzuk a tejes krémmel. Az alsó és felső lapot krémmel kenjük meg, a középsőt baracklekvárral. Tetejére csokimáz kerül. Egy éjszakát pihentessük, hogy jól megpuhuljon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése