Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál gríz vagy liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- a középső lapra baracklekvár
- tetejére egy tábla étcsokoládét megolvasztunk
Ez egy régi családi recept, jobban mondva anyu egyik jól bevált és közkedvelt receptje. Gyerekkoromban nem rajongtam érte, a krémje miatt, de mára én is megszerettem. Karácsony előtt eltűnt a recept, aztán mikor végre előkerült gondoltam gyorsan beírom a blogomba, hogy meglegyen itt is. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és megsütjük őket. A tejben a grízt vagy lisztet sűrűre főzzük a vaníliás cukorral, közben a porcukrot habosra keverjük a vajjal, ezután összedolgozzuk a tejes krémmel. Az alsó és felső lapot krémmel kenjük meg, a középsőt baracklekvárral. Tetejére csokimáz kerül. Egy éjszakát pihentessük, hogy jól megpuhuljon.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése