Ads 468x60px

Pages

2013. 02. 01.

Márványozott sajtkrémes brownie


Browniek krémsajttal
Flóra blogszülinapi játékára kerestem új brownie recepteket, végül ezt választottam, egyrészt szerettem volna kipróbálni milyen, másrészt örök kedvencem a sajttorta, amiben ugye sajtkrém van. Az eredeti recept innen van, pár dolgot változtattam, a cukor mennyisége nekem általában sok az angol és amerikai receptekben, így ezt legtöbbször csökkentem.

Brownie réteg: 
  • 100 g vaj
  • 100 g felkockázott étcsokoládé 
  • 100 g cukor 
  • 1 kk vanília aroma 
  • 2 tojás 
  • 65 g liszt 
Sajtkrémes réteg:
  • 200 g szoba-hőmérsékletű krémsajt 
  • 65 g cukor
  • 1/2 kk vanília aroma 
  • 1 nagy tojás
Olvasszuk fel a csokit és a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, aztán egyenként a tojásokat keverjük szépen bele, végül a lisztet is. Rakjunk félre a krémből fél bögrényit, kb 100 ml-nek megfelelőt, ezt használjuk majd a legvégén a tetejére. A maradék browniekrémet oszlassuk el a sütőformánkban. Következő lépésben a sajtkrémet keverjük ki habosra a többi hozzávalóval, majd kenjük el szépen a browniekrém tetején. Az első körben félretett fél bögre browniekrémet pedig kanalanként kis kupacokba rakosgassuk a sajtkrémes rétegre, majd egy kés segítségével alakítsuk ki a márványos mintázatot. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe pár órára, hasonlóan a sajttortákhoz. 

2 megjegyzés:

gionetta írta...

Ez gyilkosan jó! Nagyon tetszik! :-))

Borso írta...

Köszi. Finom, eteti magát, de szerencsére nem túl nagy adag lett. :)

Megjegyzés küldése