Tészta:
40 dkg liszt
0,7 dl langyos tej
150 g joghurt
1 kisebb tojás
3 evőkanál cukor
5 dkg puha vaj
2 dkg élesztő
A kakaós tésztához:
5 dkg puha vaj
2 dkg élesztő
A kakaós tésztához:
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
1 evőkanál tej
Tetejére 1 evőkanál tej
Tölteléknek pár kocka étcsokoládé és meggylekvár
A
tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral, majd a többi
hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Ez egy lágyabb tészta, így adhatunk még hozzá lisztet, hogy ne ragadjon. Ezután egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, átgyúrjuk és két részre osztjuk, az egyikbe
belegyúrjuk a kakaóport és 1 evőkanál tejet is. Majd ezeket is elfelezzük. Lisztezett felületen külön-külön kinyújtunk egy világos és egy kakaós tésztát, majd egymásra fektetjük őket és háromszögekre vágjuk. A szélesebb részére tölteléket rakunk, én most egy kis kocka étcsokit és meggylekvárt tettem, majd feltekerjük,
és kifliket
formázunk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk és megformázzuk őket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a kifliket, majd a tetejét tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A recept Gabitól származik, ő pedig Adélnál olvasta. Köszönet nekik a receptért! Most a tölteléken változtattam, de ezzel kedvünkre variálhatunk lekvárral, mogyorókrémmel stb. A kifli tésztája kalácshoz hasonlít leginkább, később néztem, hogy akár azt is lehet sütni belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése