Ads 468x60px

Pages

2014. 05. 10.

Kakaós töltött kiflik

Tészta:
40 dkg liszt 
0,7 dl langyos tej 
150 g joghurt 
1 kisebb tojás 
3 evőkanál cukor
5 dkg puha vaj
2 dkg élesztő

A kakaós tésztához:
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej
 
Tetejére 1 evőkanál tej

Tölteléknek pár kocka étcsokoládé és meggylekvár
A tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát.  Ez egy lágyabb tészta, így adhatunk még hozzá lisztet, hogy ne ragadjon. Ezután egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, átgyúrjuk és két részre osztjuk, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és 1 evőkanál tejet is. Majd ezeket is elfelezzük. Lisztezett felületen külön-külön kinyújtunk egy világos és egy kakaós tésztát, majd egymásra fektetjük őket és háromszögekre vágjuk. A szélesebb részére tölteléket rakunk, én most egy kis kocka étcsokit és meggylekvárt tettem, majd feltekerjük, és kifliket formázunk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk és megformázzuk őket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a kifliket, majd a tetejét tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. 
A recept Gabitól származik, ő pedig Adélnál olvasta. Köszönet nekik a receptért! Most a tölteléken változtattam, de ezzel kedvünkre variálhatunk lekvárral, mogyorókrémmel stb. A kifli tésztája kalácshoz hasonlít leginkább, később néztem, hogy akár azt is lehet sütni belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése