Ads 468x60px

Pages

2010. 12. 23.

Gyümölcskenyér


  • 4 tojás 
  • 100 g cukor
  • 120 g liszt 
  • 100 ml olaj
  • 100 g aszalt füge
  • 50 g aszalt datolya 
  • 50 g aszalt szilva 
  • 50-100 g dió
  • 2 evőkanál kandírozott mandarinhéj 
  • 2 evőkanál kandírozott citromhéj
  • 1 narancs héja reszelve
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 kiskanál fahéj 
  • 1 kiskanál gyömbér
  • 2 kiskanál sütőpor
Gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk. Tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, majd a lisztet, sütőport, fűszereket, narancs héját és levét, kandírozott héjakat és végül a diót és az aszalt gyümölcsöket. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütjük 30 percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése