Ads 468x60px

Pages

2013. 04. 07.

Pudingos barackos

kuglóf
Kuglóf:
• 50 dkg liszt
• 2-3 dkg vaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 tojássárgája
• 2,5 dl tej
• 3 dkg élesztő

Töltelék:
• 30 dkg barackkonzerv apróra vágva
• 1 vaníliás pudingpor
• 4 dl tej
• 3 evőkanál cukor

A húsvéti első kuglóf sütésen fellelkesülve újabb receptek után kutakodtam és tegnap estére el is készült egy újabb kuglóf, ez alkalommal töltve. Ma reggelre pedig a negyede maradt már csak meg. Pedig másnap még finomabb, mert frissen picit kemény a teteje és az oldala is, de miután kihűlt egy műanyag tortatartóba raktam és reggelre finom puha lett. A receptet itt találtam. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy tálban összemorzsoljuk, és az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk, majd jól átdolgozzuk. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A töltelékhez 4 dl tejből, cukorból és  a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, rárakjuk a barackdarabkákat, feltekerjük szépen, és körbefonjuk vele a kuglófsütő közepét. 180 °C-os sütőben kb. 45 percig sütjük.

6 megjegyzés:

tücsi írta...

Isteni finom lehet, a kedvencem lett!:-))

Borso írta...

Finom,próbáld ki! :)

Anazar írta...

Igencsak remek lehet töltelékkel!

Borso írta...

Fincsi volt és hamar elfogyott. :)

Süni írta...

Fú, ezt biztos ki fogom próbálni :D

Borso írta...

majd írd meg mindenképp, hogy ízlett! :)

Megjegyzés küldése