kuglóf
• 50 dkg liszt
• 2-3 dkg vaj
• 4 evőkanál cukor
• 2 tojássárgája
• 2,5 dl tej
• 3 dkg élesztő
Töltelék:
• 30 dkg barackkonzerv apróra vágva
• 1 vaníliás pudingpor
• 4 dl tej
• 3 evőkanál cukor
A húsvéti első kuglóf sütésen fellelkesülve újabb receptek után kutakodtam és tegnap estére el is készült egy újabb kuglóf, ez alkalommal töltve. Ma reggelre pedig a negyede maradt már csak meg. Pedig másnap még finomabb, mert frissen picit kemény a teteje és az oldala is, de miután kihűlt egy műanyag tortatartóba raktam és reggelre finom puha lett. A receptet itt találtam. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy tálban
összemorzsoljuk, és az élesztős tejjel tésztává gyúrjuk, majd jól átdolgozzuk. Meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. A töltelékhez 4 dl tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát téglalap
alakúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, rárakjuk a barackdarabkákat,
feltekerjük szépen, és körbefonjuk vele a kuglófsütő közepét. 180 °C-os
sütőben kb. 45 percig sütjük.
6 megjegyzés:
Isteni finom lehet, a kedvencem lett!:-))
Finom,próbáld ki! :)
Igencsak remek lehet töltelékkel!
Fincsi volt és hamar elfogyott. :)
Fú, ezt biztos ki fogom próbálni :D
majd írd meg mindenképp, hogy ízlett! :)
Megjegyzés küldése