Ads 468x60px

Pages

2012. 01. 30.

Csokitorta marcipánnal





Férfi szülinapjára készült ez a torta, az alap egy sima 4 tojásos piskóta főzött csokikrémmel megtöltve és marcipánnal bevonva. Ezt a krémet most próbáltam ki először, eddig többnyire tejszínes vagy sajtkrémes csokoládékrémeket használtam. A krém kiskukta oldaláról származik és nagyon bevált, finom, hasonló a Dobos torta krémjéhez, csak abba kakaóvaj is kerül. Sajnos a marcipán egyik oldalt beszakadozott, miután rákerült a tortára, így jutott az eszembe a narancssárga rész, mint mentőötlet, viszont így már picit nőiesre sikeredett a végeredmény, sebaj, majd legközelebb.

Recept:


Piskóta
  • 4 tojás
  • 9-10 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • pici sütőpor

Tojásfehérjét összekeverjük a pár evőkanál vízzel, majd felverjük kemény habbá. Tojássárgáját a maradék vízzel és cukorral habosra verjük, ezután a sütőporos lisztet belekeverjük szépen. Legvégül a felvert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk a lisztes masszába. 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és kb. 30 perc alatt megsütjük.


Csokikrém
  • 4 egész tojás
  • 180-200 g cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 100 g csoki, étcsoki
  • 200g vaj

Tojásokat a cukorral vízgőz felett felverünk, közben a vajat habosra keverjük kevés cukorral. Csokit felolvasztjuk és a kakaóporral együtt a vajhoz adjuk, legvégül a kihűlt tojásos masszához keverjük és hűtőbe tesszük pár órára. Ezután a három felé vágott tortát megkentem a krémmel, a tetejét is és másnap került rá a marcipán bevonat és a virágok is. A virágokat előző nap készítettem, hogy legyen idejük kiszáradni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése