Ads 468x60px

Pages

2013. 12. 03.

Sajttorta


Sajtkrém:

  • 600g krémsajt
  • 120g cukor
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2-3 evőkanál étkezési keményítő vagy helyette vaníliás pudingpor

Kekszalap:

  • 180 g zabkeksz darálva
  • 60g olvasztott vaj
  • 1-2 kiskanál fahéj

A kekszet és a vajat összedolgozzuk, kis fahéjat is raktam bele most, ettől különlegesebb íze lesz, majd egy 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. A sajtkrém hozzávalóit szépen robotgéppel összedolgozzuk, de ne verjük túl habosra, a lényeg, hogy egyneművé váljon a krémünk. A mélyhűtőből kivett formánkat szépen fóliába majd alufóliába csomagoljuk, ezután beleöntjük a sajtkrémet és egy tepsibe helyezzük, majd a tepsinkbe félig forró vizet öntünk és 60-70 percig vízgőzben sütjük kis lángon. Akkor jó mikor középen a teteje még remegős, de a szélei már megsültek. Hagyjuk hűlni és egy éjszakára hűtőbe tesszük állni. Másnap szeder szószt csináltam a tetejére, szederből, vízből és cukorból, majd ezzel vontam be a tetejét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése