A tésztához:
- 300 g liszt
- 120 g vaj
- 10 g élesztő
- 1 tojás
- 1 ev cukor
- 0,5 dl tej
- 0,5 kg áttört túró
- 2 tojás
- 2 ev cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1-2 ev búzadara vagy zsemlemorzsa
- A meleg tejben feloldunk kevés cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojásokat, cukrot. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két részre osztjuk a tésztát.
- Lisztezett deszkán mindkettőt téglalappá nyújtjuk, jó vékonyra. Hosszanti oldalaikat 45 fokos szögben kétujjnyi távonként bevagdaljuk.
- A tészta közepét megszórjuk búzadarával vagy zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk a tölteléket.
- Ezután a tészta csíkocskáit felhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról, míg a végére érünk.
- Tetejét felvert tojással megkenjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése