Ads 468x60px

Pages

2012. 08. 31.

Túrós kígyórétes





A tésztához:
  • 300 g liszt
  • 120 g vaj
  • 10 g élesztő
  • 1 tojás
  • 1 ev cukor
  • 0,5 dl tej
A túrótöltelékhez:
  • 0,5 kg áttört túró
  • 2 tojás
  • 2 ev cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1-2 ev búzadara vagy zsemlemorzsa
  1. A meleg tejben feloldunk kevés cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojásokat, cukrot. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két részre osztjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán mindkettőt téglalappá nyújtjuk, jó vékonyra. Hosszanti oldalaikat 45 fokos szögben kétujjnyi távonként bevagdaljuk.
  4. A tészta közepét megszórjuk búzadarával vagy zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk a tölteléket.
  5. Ezután a tészta csíkocskáit felhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról, míg a végére érünk.
  6. Tetejét felvert tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése