Ads 468x60px

Pages

2013. 01. 11.

Gnocchi sajtszósszal



Gnocchik:
  • 500 g krumpli megfőzve, meghámozva, áttörve
  • 250 g liszt 1 tojás
  • só, bors, oregano

Sajtszósz:
  • 3 ev olaj
  • 3 ev liszt 
  • 0,5 l tej
  • szerecsendió 
  • 100 g sajt
  • petrezselyem
Gnocchi hozzávalóit összegyúrjuk, majd kisebb darabokra osztjuk. Erősen lisztezett felületen sodorjunk ezekből hosszú rudakat. Egy éles késsel vagdossuk fel 2-3 cm-es darabokra, villával a tetejét mintázzuk, majd forró sós vízben megfőzzük, akkor jók, mikor feljönnek a víz tetejére. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön besűrítjük. A tejet állandó keverés mellett hozzáöntjük, a felaprított petrezselymet beleszórjuk, sajtot is beleolvasztjuk. Amikor jól besűrűsödött, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végül összekeverjük a sajtszósszal a gnocchikat és tűzálló tálba rakjuk, tetejére sajtot reszelhetünk és 15 percet sütjük sütőben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése