Ads 468x60px

Pages

2013. 04. 20.

Krumpli töltve


  • 4 nagyobb krumpli
  • 1-2 paprika
  • fagyasztott vagy friss zöldségmix, répa, kukorica, zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Krumplit héjában megfőzzük, zöldségeket hagymán megpároljuk, fűszerezzük sóval, borssal. Miután a krumplik megpuhultak, félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és hozzákeverjük a zöldségmixhez pici tejföllel. Ezzel megtöltjük a krumplikat, tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőben pirosra sütjük. Ehetünk hozzá bármilyen salátát.

2 megjegyzés:

Piroska írta...

Nagyon tetszik ez a recept. Igaz én nem vagyok vega, de ezt bármikor megenném. A munkahelyemen az egyik kolléganőm nem eszik húst, és sokszor nagyon nehéz neki húsmentes ebédet készíteni. Gyakrabban be fogok nézni hozzád és hátha találok könnyen elkészíthető főételt, ami természetesen vega.

Borso írta...

Köszönöm. Igen, néha nekem is nehéz mindig új recepteket kitalálni, vannak kedvenceim, de egy idő után megunom azokat is. Igyekszem feltenni vega dolgokat gyakrabban, mert mostanában nagyon sok volt a süti recept itt.

Megjegyzés küldése