Ads 468x60px

Pages

2013. 12. 26.

Gesztenyés hókifli

Végül kipróbáltam a hókifli receptet is még idén,  nagyon egyszerűen elkészül és szuper finom. Gabriella oldalán olvastam ezt a kelesztés nélküli verziót, ott diós, mákos, lekváros töltelékkel szerepelt. Én viszont most gesztenyével töltöttem meg, kíváncsi voltam milyen vele és nem csalódtam, mert nagyon jól passzol hozzá.
Tészta:
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 dl tejföl

Töltelék:
20 dkg gesztenyepüré
1 evőkanál narancslé
Hozzávalókat alaposan összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Kinyújtottam, köröket szaggattam és megtöltöttem a gesztenyemasszával, feltekertem és kiflit formáztam. 15-20 perc alatt megsültek. Megforgattam vaníliás porcukorban.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése