Ads 468x60px

Pages

2013. 12. 23.

Gyümölcsös kekszszalámi

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg keksz
  • 10-15 dkg vegyes aszalt gyümölcs (barack, mazsola, szilva, áfonya stb)
  • 150 ml víz
  • 5 dkg mandula vagy dió
  • kókuszreszelék
Az aszalt gyümölcsöket összeaprítom, majd vízbe teszem és felmelegítem, addig főzöm amíg megpuhulnak, hozzáadom a felvagdosott étcsokit és a kekszet is, összegyúrom és egy folpackba csomagolva megformázom, egy éjszakára hűtőbe teszem. Az alaprecept Flórától származik, de most csak azt raktam bele, amit épp itthon találtam, így első alkalommal kimaradt a dió is, illetve csak egyfajta aszalt gyümölcsöt használtam. Most megcsináltam újra és áfonya illetve mandula került bele.

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Ez megunhatatlan!

Megjegyzés küldése