Ads 468x60px

Pages

2014. 03. 27.

Ropogós gofri

25 dkg liszt
12,5 dkg olvasztott vaj
2,5 dl tej
2 tojás
  5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor

A tojások sárgáját, a cukrot, a vajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet, végül pedig a felvert tojások fehérjét. Kiolajoztam a gofrisütőt és miután felmelegedett belekanalaztam 2-2 evőkanálnyi gofrimasszát. 4-5 perc alatt megsütöttem a gofrikat, ebből az adagból most 10 gofrim lett. Lekvárral és csokipudinggal fogyasztottuk. Rácson hagytam kihűlni őket és finom ropogósak lettek, de mivel pár darab megmaradt, ezeket dobozba raktam és így viszont másnap reggelre megpuhultak. Nekem ropogósan jobban ízlett, de puhán se rossz ám. Receptet itt olvastam, köszönet érte!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése