Ads 468x60px

Pages

2016. 02. 16.

Török túrós batyu

Tészta
  • 1 tojás
  • 12 dkg joghurt
  • 6 dkg olaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ev. cukor
Töltelék
  • 15 dkg túró
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • megmaradt tojásfehérje a tetejére

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, a lényeg, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A lisztet kezdjük a megadott mennyiséggel és ha nagyon ragad adjunk még hozzá picit. A töltelékhez törjük össze a túrót, majd keverjük hozzá a cukrot, az áfonyát és a tojás sárgáját. A tésztát nyújtsuk és szaggassuk ki, majd a kis darabkákat is nyújtsuk még vékonyabbra. Közepükre halmozzunk jó nagy teáskanálnyi túrót, hajtogassuk össze, két szélét pedig csippentsük össze, hogy papucs formája legyen. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket, tetejét fehérjével megkenjük. 25 perc alatt megsütjük. 9 darab kis batyum lett ebből a mennyiségből. Receptet itt olvastam. Köszönet érte!

2 megjegyzés:

Éva írta...

Örülök hogy ismét itt vagy, már olyan rég nem jelentkeztél! Nagyon finom lehet ez a túrós süti. Különösen tetszik hogy sütőporos!

Borso írta...

Drága Éva!Köszönöm, hogy írtál, nagyon aranyos vagy!:) Egyszerűen elment a kedvem egy időre a blogolástól, lusta is voltam, pedig ugyanúgy szeretek sütni-főzni. :) Ez a túrós batyu nagyon finom, csak ajánlani tudom. :)

Megjegyzés küldése