Ads 468x60px

Pages

2010. 12. 30.

Zserbó




Tészta: 
  • 35 dkg liszt, 
  • 5 dkg cukor, 
  • 20 dkg vaj, 
  • 1 tojás, 
  • 2 dkg élesztő, 
  • 1 dl tej

Töltelék: 
  • 20 dkg dió, 
  • 2-3 evőkanál porcukor, 
  • 20 dkg lekvár
Tetejére:
  • 10 dkg étcsoki 
  • pici vaj vagy tejszín

Élesztőt langyos tejben picit felfuttatjuk. Közben a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, pici sütőport, majd legvégül az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, pihentetjük. Diót összekeverjük a porcukorral. Tésztát három egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket egy közepes tepsi méretűre. A tepsit sütőpapírral kibleljük és az első lapot belefektetjük, erre kenünk baracklekvárt, majd megszórjuk a diós-cukorral, ezután rásimitjuk a második tészta lapot és újabb adag baracklekvárt és diós tölteléket teszünk rá. A harmadik lappal befedjük a zserbót, tetejét villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vajjal vagy tejszínnel megolvasztjuk és szépen a zserbó tetejét megkenjük vele.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése