Tészta:
- 35 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 20 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 2 dkg élesztő,
- 1 dl tej
Töltelék:
- 20 dkg dió,
- 2-3 evőkanál porcukor,
- 20 dkg lekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- pici vaj vagy tejszín
Élesztőt langyos tejben picit felfuttatjuk. Közben a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, pici sütőport, majd legvégül az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, pihentetjük. Diót összekeverjük a porcukorral. Tésztát három egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk őket egy közepes tepsi méretűre. A tepsit sütőpapírral kibleljük és az első lapot belefektetjük, erre kenünk baracklekvárt, majd megszórjuk a diós-cukorral, ezután rásimitjuk a második tészta lapot és újabb adag baracklekvárt és diós tölteléket teszünk rá. A harmadik lappal befedjük a zserbót, tetejét villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vajjal vagy tejszínnel megolvasztjuk és szépen a zserbó tetejét megkenjük vele.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése