Ads 468x60px

Pages

2011. 01. 04.

Ricottával töltött cukkini

Hozzávalók:
  • 4 közepes cukkini hosszában félbe vágva 
  • 250 g ricotta
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 chili paprika
  • menta
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

Sütőt melegítsük elő. Cukkini magjait kiskanállal távolítsuk el, majd kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket. Ricottát keverjük össze citrom héjjal, összetört chilivel, fűszerekkel, sóval, borssal. A ricottás tölteléket adagoljuk a cukkinik belsejébe és szórjuk meg zsemlemorzsával. 35 percig  sütjük, amíg a cukkini szépen megpuhul, a teteje pedig megbarnul és ropogósra sül. Bármilyen körettel variálhatjuk.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése