Ads 468x60px

Pages

2012. 03. 11.

Csokis Tiramisu


Tészta:

  • 5 evőkanál liszt
  • 4 tojás 
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz 
  • pici szódabikarbóna 

+ kávé, kakaópor

Krém:

  • 250 g mascarpone 
  • 2 dl felvert tejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kk.vanília aroma
  • cukor ízlés szerint


A csokis piskótához felverjük a tojásfehérjéket, 2 evőkanál cukrot adunk hozzá, közben tovább verjük. Ezután a sárgáját is felverjük a maradék cukorral fehéredésig, a lisztet, kakaóport, tojásfehérjét hozzádolgozzuk a sárgájához, végül az 1 evőkanál vizet és olajat is belekeverjük. Nagy tepsiben jól eloszlatjuk a masszát, vigyázzunk, hogy ne legyen vastag a piskótának és kb 20 percig sütjük. 

Krémet is elkészítjük a hozzávalókból, csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük és a felvert tejszínnel, mascarponéval, cukorral, vanília aromával szépen eldolgozzuk habverővel. 

Közben kávét készítünk, s miután kihűlt a piskóta kettévágjuk, egy téglalap alakú edénybe, jénaiba, tepsibe lefektetjük, meglocsoljuk kávéval, erre jön krém, majd még egy réteg piskóta és kávé illetve krém. Tetejére kakaóport szórunk, díszíthetjük málnával is akár.


  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése