Tészta:
- 5 evőkanál liszt
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- pici szódabikarbóna
+ kávé, kakaópor
Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 dl felvert tejszín
- 100 g étcsokoládé
- 1 kk.vanília aroma
- cukor ízlés szerint
A
csokis piskótához felverjük a tojásfehérjéket, 2 evőkanál cukrot adunk hozzá,
közben tovább verjük. Ezután a sárgáját is felverjük a maradék cukorral
fehéredésig, a lisztet, kakaóport, tojásfehérjét hozzádolgozzuk a
sárgájához, végül az 1 evőkanál vizet és olajat is belekeverjük. Nagy tepsiben
jól eloszlatjuk a masszát, vigyázzunk, hogy ne legyen vastag a
piskótának és kb 20 percig sütjük.
Krémet is elkészítjük a
hozzávalókból, csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük és a
felvert tejszínnel, mascarponéval, cukorral, vanília aromával szépen
eldolgozzuk habverővel.
Közben kávét készítünk, s miután kihűlt a
piskóta kettévágjuk, egy téglalap alakú edénybe, jénaiba, tepsibe
lefektetjük, meglocsoljuk kávéval, erre jön krém, majd még egy réteg
piskóta és kávé illetve krém. Tetejére kakaóport szórunk, díszíthetjük
málnával is akár.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése