Rukkolás céklasaláta
- 1-2 cékla meghámozva, lereszelve
- rukkola levelek megmosva
- 2 db paradicsom felvágva
- feta sajt felvágva
- dió apróra vágva
- aszalt szilva apróra vágva
- friss citromlé és olívaolaj
A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványi anyag
(kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Hatására
csökken a kiválasztott gyomorsav mennyisége. Csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát,
elősegíti a tüdő működését, gyorsítja a sebgyógyulást.
A hozzávalók mennyisége ízlés szerint alakul, így nem írtam most konkrétumokat. Egyszerűen keverjük össze őket és öntsünk rá pici olívaolajat és citromlevet. A rukkola kesernyés ízét jól kiegészíti a cékla és az aszalt szilva édes íze.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése