Ads 468x60px

Pages

2012. 04. 10.

Rukkola sali

Rukkolás céklasaláta



  • 1-2 cékla meghámozva, lereszelve
  • rukkola levelek megmosva
  • 2 db paradicsom felvágva
  • feta sajt felvágva
  • dió apróra vágva
  • aszalt szilva apróra vágva
  • friss citromlé és olívaolaj

A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványi anyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Hatására csökken a kiválasztott gyomorsav mennyisége. Csökkenti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát, elősegíti a tüdő működését, gyorsítja a sebgyógyulást. 

A hozzávalók mennyisége ízlés szerint alakul, így nem írtam most konkrétumokat. Egyszerűen keverjük össze őket és öntsünk rá pici olívaolajat és citromlevet. A rukkola kesernyés ízét jól kiegészíti a cékla és az aszalt szilva édes íze.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése