Ads 468x60px

Pages

2012. 10. 31.

Shahi paneer vagy tofu


  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dobozos paradicsom
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 ev gyömbér
  • chili
  • 2 ev őrölt római kömény
  • 1 ev őrölt édeskömény
  • 2 ev garam masala
  • 1 bögre kesudió
  • 1 bögre tej

Ezt a jó kis indiait vegasztrománia oldalán találtam régebben és nemrég magam is elkészítettem. Nagyon szeretem a fűszeres-csípős indiai konyhát, a paneer pedig az egyik nagy kedvencem, sajnos most ehelyett csak tofut tudtam használni, de majd legközelebb.

Kesudiót tejbe áztatjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát. megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gyömbért, az apróra vágott chilit és a többi fűszert. Ezután jön a paradicsom és addig főzzük míg be nem sűrűsödik. Robotgéppel összeturmixoljuk a tejes kesudiót majd hozzáadjuk a fűszeres paradicsomszószhoz. Pici vizet még öntünk rá és főzzük tovább. A tofut közben felkockázzuk, befűszerezzük és olajon megpirítjuk. Végül a tofut összekeverjük a paradicsomos-kesudiós öntettel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése