- 1 nagy hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dobozos paradicsom
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 ev gyömbér
- chili
- 2 ev őrölt római kömény
- 1 ev őrölt édeskömény
- 2 ev garam masala
- 1 bögre kesudió
- 1 bögre tej
Ezt a jó kis indiait vegasztrománia oldalán találtam régebben és nemrég magam is elkészítettem. Nagyon szeretem a fűszeres-csípős indiai konyhát, a paneer pedig az egyik nagy kedvencem, sajnos most ehelyett csak tofut tudtam használni, de majd legközelebb.
Kesudiót tejbe áztatjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát. megsózzuk,
hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gyömbért, az apróra vágott
chilit és a többi fűszert. Ezután jön a
paradicsom és addig főzzük míg be
nem sűrűsödik. Robotgéppel
összeturmixoljuk a tejes kesudiót majd hozzáadjuk a
fűszeres paradicsomszószhoz. Pici vizet még öntünk rá és főzzük tovább. A tofut közben felkockázzuk, befűszerezzük és olajon megpirítjuk. Végül a tofut összekeverjük a paradicsomos-kesudiós öntettel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése