Sütinyalóka
hóember sütinyalóka |
Kakaós piskóta:
- 2 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- pici sütőpor
- 2 ev kakaópor
- 15 dkg barack lekvár
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 8 cl tejszín
- fapálcikák
- olvasztott csokoládék
- fehér, fekete és piros marcipán
- kókuszreszelék, darált dió
Első lépésként sütünk egy sima kakaós piskótát. Aztán a piskótát egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a barack lekvárt, az 5 dkg olvasztott csokoládét és a tejszínt, majd szépen összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle és olvasztott csokoládéba mártott fapálcikára szúrjuk őket. 15 percre fagyasztóba tesszük. Majd fehér vagy étcsokis olvasztott csokoládéba mártjuk, a hóembert kókuszreszelékbe forgatjuk. Színes marcipánnal kialakítjuk a hóember sapkáját, sálját stb. Próbáltam rénszarvast csinálni, ezt valahol a neten láttam és megtetszett, de végül inkább krampusz lett. Csináltam még sima étcsokiba illetve kókuszreszelékbe vagy dióba mártott verziót is. Körülbelül 20 db lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése