Ads 468x60px

Pages

2013. 01. 15.

Vega lasagne

 Zöldséges paradicsomszószhoz:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy padlizsán
  • 2 cukkini
  • 400 g hámozott paradicsom vagy paradicsompüré
  • só, bors, bazsalikom, oreganó
Besamel mártás:
  • 3 evőkanál olaj vagy vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 400 ml tej
  • pici szerencsendió 
Lasagne:
  • lasagne tészta
  • sajt reszelve 
  • besamel mártás
  • zöldséges paradicsomszósz
Paradicsomszószhoz hagymát megpirítjuk, majd  a felaprított padlizsánt és cukkinit hozzáadjuk, fűszerezzük, megpuhítjuk, végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Besamelmártáshoz az olajat forrósítjuk, lisztet jól elkeverjük vele, ezután lassan adjuk hozzá a tejet és sűrítsük be, majd szerecsendióval ízesítjük. Egy tepsibe öntsünk pici szószt, erre rakjuk a lasagne tésztákat, majd paradicsomszószt, besamel mártást, reszelt sajtot, ezután megint tészta és a szószok következnek, az utolsó réteg tészta lesz és besamel mártás szépen elkenve a tetején megszórva reszelt sajttal. Sütőben kb 30 percet sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése