Ads 468x60px

Pages

2014. 01. 12.

Kakaós-fahéjas csiga

Méghozzá kelesztés nélküli csiga. Receptet Tücsökbogárnál olvastam régebben. Azóta már többször is készült nálunk, gyors is, finom is, megtartjuk.
Tészta:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg (durum) liszt
  • 50 ml tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor

Töltelék:
  • 3 evőkanál olaj 
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 3 csapott evőkanál kakaópor
  • 2 kiskanál fahéj
A túrót a cukorral, a tejjel és az olajjal kikevertem, ezután a sütőporos liszttel összedolgoztam. Kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem olajjal és rászórtam a cukros fahéjas-kakaóport. Feltekertem és 2 centis darabokat vágtam belőle. Tetejüket megkentem kevés tejjel és 180 fokos sütőben 30 perc alatt meg is sültek szépen. 

5 megjegyzés:

Ági írta...

Nagyon guszták! :)

Éva írta...

Guszta nagyon! Kakaós csigát is szeretem de talán a fahéjasat még jobban!

Borso írta...

Finom így is és gyorsabb, mint a kelesztős verziók. :)

marisz57 írta...

Finom lehet ezzel a túrót tartalmazó tésztával!

Névtelen írta...

Megsütöttem, nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül és pillanatok alatt elfogy :)
Reni

Megjegyzés küldése