Gesztenyés Krém:
- 250 g Mascarpone
- 250 g gesztenyemassza
- pici rum
- 1dl felvert tejszín
Gesztenyegolyók:
- 120 g gesztenyemassza
- 50 g étcsokoládé
- pici vaj
Tészta:
- 1 tojás
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
A gesztenye Charlotte-on fellelkesülve újabb gesztenyés receptek után kutakodtam és találtam is jó kis recepteket. Ihletet innen merítettem, a gesztenyegolyók annyira megtetszettek, de lehet legközelebb a torta tetejére pakolom őket díszítésként, mert olyan jól néztek ki magukban is az étcsokival bevonva. A mennyiségeken változtattam illetve én nem keksz alapot használtam és a tetejére kakaóport szórtam. Így ez inkább tiramisura hasonlító torta-süti lett végül.
A gesztenyegolyókhoz a masszából golyókat formáztam és a kihűlt felolvasztott vajas-csokiba forgattam őket, majd hűtőbe tettem. A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Ha kihűlt, pici rumos tejjel meglocsoltam és egy 20 cm-es kapcsos tortaformába tettem. A krémhez a hozzávalókat összedolgoztam. A gesztenyegolyókat rárakosgattam a piskótára és erre jött a krém, szépen elegyengettem majd kakaóval megszórtam és 3 órára hűtőbe raktam.
Nagyon finom sütike lett belőle és igen gyorsan elkészíthető, a 3 óra hűtés után már gyönyörűen összeállt és szépen tudtam vágni.
2 megjegyzés:
Jobbnál jobb falatokat találok a blogodban.:)) Jó éhes lettem!!!
Köszönöm. Ez is nagy kedvencünk volt itthon és volt egy idő mikor hetente készült. Gyorsan kész van és jó gesztenyés. :)
Megjegyzés küldése