A crumble egy igen egyszerű (lusta) angol süti, más gyümölccsel is lehet készíteni, de a leggyakoribb verzió az almás odakint. A még lustábbak kint is készen vásárolják. :) Pedig nem kell nagyon gyúrogatni, se nyújtogatni a tésztát, legidőigényesebb csupán az almák meghámozása. Legközelebb szilvával próbálom ki. A lisztből, vajból és cukorból morzsa állagú masszát kapunk. Almákat megpucoljuk, felvagdossuk és cukorral meg fahéjjal összekeverjük, majd tűzön puhítjuk. Ezután egy tűzálló tál aljára rakosgatjuk és erre szórjuk a morzsát. 30-40 percig sütjük. Leggyakrabban custarddal eszik, ami egy sima vaníliás szósz, de lehet fagyival vagy tejszínhabbal is fogyasztani. A teteje kicsit ropogós ezért én is szeretem hozzá a vaníliás szószt, mert az megpuhítja szépen.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 40 g cukor
- 5-6 alma
- fahéj
- ízlés szerinti illetve alma ízének függvényében cukor
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése