Ads 468x60px

Pages

2012. 09. 28.

Alma morzsa - Apple Crumble

A crumble egy igen egyszerű (lusta) angol süti, más gyümölccsel is lehet készíteni, de a leggyakoribb verzió az almás odakint. A még lustábbak kint is készen vásárolják. :) Pedig nem kell nagyon gyúrogatni, se nyújtogatni a tésztát, legidőigényesebb csupán az almák meghámozása. Legközelebb szilvával próbálom ki. A lisztből, vajból és cukorból morzsa állagú masszát kapunk. Almákat megpucoljuk, felvagdossuk és cukorral meg fahéjjal összekeverjük, majd tűzön puhítjuk. Ezután egy tűzálló tál aljára rakosgatjuk és erre szórjuk a morzsát. 30-40 percig sütjük. Leggyakrabban custarddal eszik, ami egy sima vaníliás szósz, de lehet fagyival vagy tejszínhabbal is fogyasztani. A teteje kicsit ropogós ezért én is szeretem hozzá a vaníliás szószt, mert az megpuhítja szépen.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 40 g cukor
  • 5-6 alma
  • fahéj
  • ízlés szerinti illetve alma ízének függvényében cukor


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése