- 6 db kifli
- 200 g baracklekvár
- 500 ml tej
- vaníliás cukor
- 5 db tojás
- cukor ízlés szerint
- 6-8 db alma
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Máglyarakást igen rég készítettem, de tegnap kezembe akadt egy régi receptem és újból kedvet kaptam hozzá, így ma a vasárnapi ebéd desszertjeként az asztalra is került. Kifliket felkarikáztam 1 cm vastagon és a kivajazott tepsibe rakosgattam. Tejet felmelegítettem, beleraktam vaníliás cukrot, cukrot, majd egyenként hozzáadtam 5 tojássárgáját és habosra kevertem. Almákat megpucoltam, felszeleteltem és a cukorral, fahéjjal pár percre felraktam a tűzre, hogy picit elfője a levét. A tejes-tojásos keveréket a kiflikre öntöm, majd erre jön az alma és megint egy réteg tejes-kiflik, újból alma réteg és erre jön a vízzel kikevert baracklekvár. Ezután mehet a sütőbe kb 25 percre, közben a tojásfehérjéket is jól felverjük keményre a cukorral, a végén óvatosan kevés baracklekvárt adunk hozzá és a sütés utolsó fázisában miután letelt kb 25 perc, szépen elkenjük a sütink tetején, majd további 10 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése