Ads 468x60px

Pages

2013. 10. 05.

Puszedli sütőtökből


A receptet Egycsipet oldalán láttam meg, eredetileg pedig innen származik. Muszáj volt kipróbálnom és abszolút nem bántam meg, azóta már kétszer is sütöttem. Köszönet érte! Én az eredeti bögrés recept szerint dolgoztam, mivel nem volt mérleg éppen kéznél. Inkább puszedli jellegű, nagyon puha állagú az egész és nagyon finom. Én kevés nádcukrot tettem csak bele, mert a sütőtök elég édes volt, ezt készítéskor vegyük figyelembe.
  • 1/2 bögre nádcukor
  • 2 1/2 bögre durumliszt
  • 1 bögre sütőtökpüré
  • 1/2 bögre puha vaj
  • 1 tojás
  • fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
  • 1 kk szódabikarbóna
Cukrot, vajat, tojást kihabosítottam, majd ehhez hozzájött a sütőtökpüré, végül a liszt és a fűszerek. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakosgattam egy kanál segítségével, ezt követően 20 perc alatt megsültek és szépen megnőttek. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.
az utolsó mohikán, avagy ennyi maradt csak

2 megjegyzés:

gionetta írta...

De nagyon jó ötlet! Amúgy is akarok ma tököt sütni. Kísérletet végzek a hokkaido tökkel, hogy meg lehet é sütni. Ha sikerül, ezt is elkészítem. Köszi az ötletet! :-))

Borso írta...

megéri megcsinálni, én is meglepődtem milyen finom. :)

Megjegyzés küldése