Ads 468x60px

Pages

2014. 05. 07.

Vaníliás karika

Gyerekkori klasszikus édesség ez, a házi verzió se rossz, sőt nagyon is finom, csak valahogy mégse ugyanaz. Fél adagot csináltam, ebből lett 30 kisebb karikám.
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojássárgája
7 dkg cukor
1 kk étolaj
1/2 kk sütőpor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg étcsokoládé a mártogatáshoz
A hozzávalókat összedolgoztam és adtam hozzá még 1 evőkanál hideg vizet is, majd egy órát hűtőben pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a közepét egy kisebb átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírra rakosgatjuk őket és alacsony lángon 15 perc alatt megsütjük. Az étcsokit felolvasztjuk, adunk hozzá pici olajat és vizet is, majd a kekszek alját belemártjuk és rácsra téve hagyjuk, hogy a csokimáz megszilárduljon. A receptet  a Nők Lapja különszámában olvastam.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finomak és szeretem ezeket a kekszeket! Jól néz ki !

Borso írta...

Igen, eteti magát, nehéz abbahagyni...:)

Megjegyzés küldése