Gyerekkori klasszikus édesség ez, a házi verzió se rossz, sőt nagyon is finom, csak valahogy mégse ugyanaz. Fél adagot csináltam, ebből lett 30 kisebb karikám.
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojássárgája
7 dkg cukor
1 kk étolaj
1/2 kk sütőpor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg étcsokoládé a mártogatáshoz
A hozzávalókat összedolgoztam és adtam hozzá még 1 evőkanál hideg vizet is, majd egy órát hűtőben pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a közepét egy kisebb átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírra rakosgatjuk őket és alacsony lángon 15 perc alatt megsütjük. Az étcsokit felolvasztjuk, adunk hozzá pici olajat és vizet is, majd a kekszek alját belemártjuk és rácsra téve hagyjuk, hogy a csokimáz megszilárduljon. A receptet a Nők Lapja különszámában olvastam.
2 megjegyzés:
Nagyon finomak és szeretem ezeket a kekszeket! Jól néz ki !
Igen, eteti magát, nehéz abbahagyni...:)
Megjegyzés küldése