skip to main |
skip to sidebar
Márványozott sajtkrémes brownie
|
Browniek krémsajttal |
Flóra blogszülinapi
játékára kerestem új brownie recepteket, végül ezt választottam,
egyrészt szerettem volna kipróbálni milyen, másrészt örök
kedvencem a sajttorta, amiben ugye sajtkrém van. Az eredeti recept innen van,
pár dolgot változtattam, a cukor mennyisége nekem általában sok az
angol és amerikai receptekben, így ezt legtöbbször csökkentem.
- 100 g vaj
- 100 g felkockázott étcsokoládé
- 100 g cukor
- 1 kk vanília aroma
- 2 tojás
- 65 g liszt
Sajtkrémes réteg:
- 200 g szoba-hőmérsékletű krémsajt
- 65 g cukor
- 1/2 kk vanília aroma
- 1 nagy tojás
Olvasszuk fel a csokit és a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, aztán egyenként a tojásokat keverjük szépen bele, végül a lisztet is. Rakjunk félre a krémből fél bögrényit, kb 100 ml-nek megfelelőt, ezt használjuk majd a legvégén a tetejére. A maradék browniekrémet oszlassuk el a sütőformánkban. Következő lépésben a sajtkrémet keverjük ki habosra a többi hozzávalóval, majd kenjük el szépen a browniekrém tetején. Az első körben félretett fél bögre browniekrémet pedig kanalanként kis kupacokba rakosgassuk a sajtkrémes rétegre, majd egy kés segítségével alakítsuk ki a márványos mintázatot. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe pár órára, hasonlóan a sajttortákhoz.
2 megjegyzés:
Ez gyilkosan jó! Nagyon tetszik! :-))
Köszi. Finom, eteti magát, de szerencsére nem túl nagy adag lett. :)
Megjegyzés küldése