a virágot is én készítettem |
Ezt a tortát anyunak szoktam készíteni a szülinapjára minden év májusában. Pár éve -mikor elkezdtem gyakrabban sütni-, kérte, hogy süssek neki egy jó krémes ananásztortát. Végül egy kísérlet után kialakult ez a verzió, így azóta is ezt sütöm neki mindig. A 15. SAD aktuális témája a habos sütemény, amit Gionetta, a Magyar ízek tárháza blog írója talált ki.
Torta
Torta
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál keményítő
- szódabikarbóna
- 1 evőkanál ananászaroma
Ananászkrém
- 1 doboz ananász konzerv
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1-2 dl ananászlé
- ananász aroma
- 2 dl növényi tejszín
- cukor ízlés szerint
A tortához a piskótát a hagyományos módon elkészítjük, majd hagyjuk hűlni és három felé vágjuk. A tejből, cukorból, ananászléből sűrű pudingot főzünk, rakhatunk bele ananászdarabokat is. Kevergetés mellett kihűtjük. Tejszínt pici cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a pudinghoz, fontos, hogy ne legyen túl híg a krém. Adhatunk hozzá Szilas ananászaromát, ettől még intenzívebb ananászos íze lesz. A krémmel megkenjük szépen a tortát kívül-belül, rakunk minden rétegre ananász darabokat is, a tetejét a maradék tejszínhabbal díszíthetjük, oldalára mandulaforgácsot vagy kókuszreszeléket szórhatunk.
13 megjegyzés:
Gyönyörű a tortád és nagyon "kecsegtető" a receptje! :)
Köszönöm szépen! :)
Nálunk nem nagyon maradna belőle! Köszi,hogy játszol!:)
Lettem volna vendég Nálad! Köszönöm a részvételt! :-))
szívesen tettem! :)
NAgyon szép lett a torta, szívesen megkóstolnám :-)
Köszönöm! :)
Nagyon szép és a virág is! :-)
Aranyos vagy,köszönöm! :)
Nagyon jól néz ki a torta, szívesen megkóstolnám. :) Köszönöm, hogy benéztél hozzám.
Egy finom ananásztortát én is szívesen megkóstolnék, mentettem is magamnak! :)))
köszönöm!oh, nagyon szívesen tettem, jó kis receptjeid vannak! :)
jó, de majd írj, hogy ízlett.. :)
Megjegyzés küldése