Flóránál láttam meg az alapreceptet, nála virslis táska néven szerepel, eredetileg a Nosalty-ról származik. Rögtön elhatároztam, hogy ezt el fogom készíteni, csak épp zöldséges töltelékkel. Szuper kis recept, ez egy új családi kedvenc lett, egyszerű és nagyszerű.
Tészta - 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 0,5 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1,25 dl tejföl
- 50 g natúr krémsajt
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kukorica
- 50-60 g vegyes zöldség (cukkini, paprika, zöldborsó..)
- 1 db paradicsom felkockázva
- 1 db kovászos uborka felkockázva
A tészta hozzávalóiból egynemű masszát gyúrunk és berakjuk a hűtőbe egy jó fél órára. Közben előkészítjük a tölteléket. A krémsajtot a tejföllel kikeverjük. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk apróra és hozzáadjuk a krémsajthoz. A tésztát kinyújtjuk vékonyan és nagyobb köröket szaggatunk belőle, a közepükbe 1 evőkanálnyi tölteléket rakunk, majd félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a széleit. Sütőpapíros tepsiben 30 percet sütjük. A húsevőnek csináltam külön sonkás verziót, de a zöldséges változat is nagyon ízlett neki.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése