- 250 g liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 100 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 90 g cukor
- 2 dl tejföl vagy joghurt
- Töltelék:
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál instant kávé
- 1 evőkanál kakaópor
Alig vártam, hogy kipróbálhassam az új szilikon kuglófformámat, így mikor a héten véletlenül megláttam ezt a receptet egyből eldöntöttem, hogy ez lesz a kipróbálandó alanyom.
A tojásokat kettéválasztottam és előbb a fehérjét vertem fel, majd a vajat a cukorral és a sárgájával kihabosítottam. Hozzáadtam a lisztet és a tejfölt is, legvégül pedig a felvert tojásfehérjéket óvatosan beledolgoztam. A tészta harmadát egy 20 cm-es szilikon kuglófformába kanalaztam, megszórtam a kávés-kakaós keverék felével. Megint rákanalaztam egy kis tésztát,
ezt is meghintettem a kávés-kakaó másik felével, majd
a tészta utolsó harmadát szépen a tetejére simítottam. Előmelegített sütőben 45 percet sült.
Az alapreceptet itt találtam, eredetileg pedig Lucinda Scala Quinn-től származik. Köszönet érte! Apró dolgokat most is változtattam, cukor mennyiségét lecsökkentettem, vajat megolvasztottam és a tojásokat is külön vertem fel, így levegősebb tésztát kaptam. Nekem nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kávé kedvelő.
Az alapreceptet itt találtam, eredetileg pedig Lucinda Scala Quinn-től származik. Köszönet érte! Apró dolgokat most is változtattam, cukor mennyiségét lecsökkentettem, vajat megolvasztottam és a tojásokat is külön vertem fel, így levegősebb tésztát kaptam. Nekem nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kávé kedvelő.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése