- 4 tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 100 ml olaj
- 100 g aszalt füge
- 50 g aszalt datolya
- 50 g aszalt szilva
- 50-100 g dió
- 2 evőkanál kandírozott mandarinhéj
- 2 evőkanál kandírozott citromhéj
- 1 narancs héja reszelve
- 2 evőkanál narancslé
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál gyömbér
- 2 kiskanál sütőpor
Gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk. Tojásokat cukorral habosra keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, majd a lisztet, sütőport, fűszereket, narancs héját és levét, kandírozott héjakat és végül a diót és az aszalt gyümölcsöket. Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütjük 30 percig.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése