Ads 468x60px

Pages

2010. 12. 21.

Nanaimo szelet


 Tészta:
  • 120 g vaj
  • 40 g cukor 
  • 1 tojás 
  • 5-6 evőkanál kakaópor 
  • 80 g kókuszreszelék
  • 50-60 g apróra vágott mandula vagy mogyoró
  • 150 g darált keksz 
  • pici tej ha nem áll össze eléggé jól a tészta
Vaníliás krém:
  • 130 g vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 2-3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 120 g porcukor
  • 1-2 evőkanál narancslé
Csokimáz:
  • 100 g étcsoki
  • 30 g vaj


A Nanaimo szelet Kanadából származik és sütés nélkül készül. Három rétegből áll a sütemény, a legalsó egy csokis, kekszes, kókuszos alap, erre kerül a vaníliás krém, a legfelső réteg pedig egy egyszerű csokimáz. Több verziója is létezik, csokimázba tehetünk mentát, kávét vagy a krémbe narancslevet.  Elég sok receptet megnézegettem miután nekiláttam az elkészítésének és még közben is változtattam egy két dolgon, például a krém mennyiségét kevésnek találtam, illetve raktam bele narancslevet is. A tészta része se állt olyan tökéletesen össze, így legközelebb adok hozzá egy pici tejet vagy több vajat. 

Elkészítése:

Alacsony lángon a vajat, cukrot, kakaóport összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást is és kevergetjük míg picit be nem sűrűsödik. Tűzről levéve keverjük bele a kókuszt, kekszet, mandulát. Ezután egy kisebb tepsibe rakjunk fóliát és a masszát simítsuk szépen bele, egyengessük jól el és legalább egy órára rakjuk hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Közben a krémhez való alapanyagokat felverjük krémes állagúra. Miután letelt az egy óra a vaníliás krémet a tészta alapra kenjük és 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt és legvégül a krém tetején szépen elkenjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése