Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 400 g babapiskóta
- 3 db tojás
- porcukor ízlés szerint
- 3-4 dl kávé
- cukrozatlan kakaópor (szóráshoz)
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét és dolgozzuk el a krémet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, úgyhogy a krém ne essen össze. A babapiskótát forgassuk meg az előzően lefőzött erős kávéba és egy tál aljára szorosan egymás mellé helyezzük őket. A kávés piskótára rákenjük a mascarpone krémet és a következő sorban megint kávéba áztatott babapiskótát teszünk. Az utolsó réteg a mascarpone krém legyen. Az egész tetejét megszórjuk kakaóporral majd a hűtőbe tesszük pár órára. A krémbe lehet tenni egy kis amarettót vagy akár rumot is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése