Recept:
Piskóta
- 4 tojás
- 9-10 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- pici sütőpor
Tojásfehérjét összekeverjük a pár evőkanál vízzel, majd felverjük kemény habbá. Tojássárgáját a maradék vízzel és cukorral habosra verjük, ezután a sütőporos lisztet belekeverjük szépen. Legvégül a felvert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk a lisztes masszába. 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Csokikrém
- 4 egész tojás
- 180-200 g cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 100 g csoki, étcsoki
- 200g vaj
Tojásokat a cukorral vízgőz felett felverünk, közben a vajat habosra keverjük kevés cukorral. Csokit felolvasztjuk és a kakaóporral együtt a vajhoz adjuk, legvégül a kihűlt tojásos masszához keverjük és hűtőbe tesszük pár órára. Ezután a három felé vágott tortát megkentem a krémmel, a tetejét is és másnap került rá a marcipán bevonat és a virágok is. A virágokat előző nap készítettem, hogy legyen idejük kiszáradni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése