Sajtkrém:
- 600g krémsajt
- 120g cukor
- 4 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál vanília aroma
- 2-3 evőkanál étkezési keményítő vagy helyette vaníliás pudingpor
Kekszalap:
- 180 g zabkeksz darálva
- 60g olvasztott vaj
- 1-2 kiskanál fahéj
A kekszet és a vajat összedolgozzuk, kis fahéjat is raktam bele most, ettől különlegesebb íze lesz, majd egy 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és fél órára a mélyhűtőbe tesszük. A sajtkrém hozzávalóit szépen robotgéppel összedolgozzuk, de ne verjük túl habosra, a lényeg, hogy egyneművé váljon a krémünk. A mélyhűtőből kivett formánkat szépen fóliába majd alufóliába csomagoljuk, ezután beleöntjük a sajtkrémet és egy tepsibe helyezzük, majd a tepsinkbe félig forró vizet öntünk és 60-70 percig vízgőzben sütjük kis lángon. Akkor jó mikor középen a teteje még remegős, de a szélei már megsültek. Hagyjuk hűlni és egy éjszakára hűtőbe tesszük állni. Másnap szeder szószt csináltam a tetejére, szederből, vízből és cukorból, majd ezzel vontam be a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése