- 340 g liszt
- 34 g cukor
- 34 g vaj
- 2 kisebb tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 165 ml langyos tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
kalács lekvárral |
Tegnap kipróbáltam még egy kalács receptet innen és ez még finomabb lett, mint a múlt heti legelső próbálkozásom. A tésztája sokkal puhább és nagyon könnyű volt vele dolgozni is. A tejben elkevertem az élesztőt, a tojássárgákat, cukrot. Majd alaposan összegyúrtam a többi hozzávalóval. Ezután hagytam kelni a tésztát 20 percig, megint átgyúrtam picit és még 20
percig pihentettem. Aztán a tésztát négyfelé osztottam, szálakat sodortam belőle (a szálak a végeik felé vékonyodjanak el). Megformáztam a kalácsot, én most négy fonatból készítettem, majd lekentem a tetejét tojással és megint hagytam 20 percet kelni. Ezután lekentem még egyszer és vártam pár percet, míg kicsit megszáradt rajta a tojás. 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt sült meg.
Video a fonáshoz:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése