Időről-időre próbálom a jól bevált zabkeksz receptjeimet variálni, így született ez a mákos verzió is. Talán kandírozott citromhéjat még elbírna a kissé citromosabb ízhatás érdekében, de alapvetően jól sikerült. Se nem túl kemény, se nem túl édes, durumliszttel és mézzel készült.
- 15 dkg durumliszt
- 12 dkg zabpehely
- 6-7 dkg olvasztott vaj
- 3 evőkanál méz, esetleg nádcukor
- 1-2 evőkanál mák
- 1/2 citrom leve
- citrom reszelt héja
- 1 tojás
Vajat felolvasztom a mézzel, majd összekeverem a többi hozzávalóval és golyókat formázok a masszából, lelapogatom őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, majd 20 perc alatt megsütöm. Sütés közben meg is szoktam fordítani őket, így jobban látom mikor jók.
1 megjegyzés:
Ez a keksz az, ami bármikor jöhet nálunk is! Nagyon szeretjük. Jó, hogy eszembe juttattad! :-))
Megjegyzés küldése