Ez a recept igen gyors, 30 perc alatt kész is, utána egy éjszakára hűtőbe szoktam rakni, hogy teljesen összeálljon. Ideális bárkinek, mivel könnyen és gyorsan elkészíthető!
Az alaphoz:
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
- kis cukor
- 10 dkg vaj
- kb. 1 dl tej vagy tejszín
A túrókrémhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- 3 teáskanál porcukor vagy nádcukor
- zselatin fix vagy sima zselatin
A gyümölcsökhöz:
- 20 dkg málna
- 3 evőkanál méz
- 1 zacskó tortazselé
Az alaphoz a kekszet összeaprítom, hogy zsemlemorzsa szerű állaga legyen. Összedolgozom a szoba-hőmérsékletű vajjal, kis cukorral és annyi tejszínnel vagy tejjel (nem sok!), hogy összeálljon, majd a kapcsos tortaformába lapogatom egyenletesen. A gyümölcsöket megtisztítom és a mézzel elkeverem. A tejszínt fölverem habbá a cukorral és a végén, mikor már majdnem teljesen habos, hozzáteszem a túrót is, majd robotgéppel azt is hozzádolgozom. Egy pici lábosban 2 dl vízzel felforralom a zselatint és hagyom kissé kihűlni. Mikor már langyos és kezd sűrűsödni, hozzákeverem a túróhoz, ha zselatin fixet használunk nem kell melegíteni, csak hozzákeverjük a krémhez a port, körülbelül fél zacskónyit. Ezután a krémet a kekszalapra öntjük. Betesszük 20 percre a fagyasztóba! FONTOS! Miután letelt a 20 perc a gyümölcsöket szépen rápakoljuk a behűtött tortára. Egy kis zacskó zselatint elkészítünk vízzel vagy gyümölcslével. Majd ezt is hagyjuk hűlni. Mikor langyos lesz és kezd sűrűsödni, óvatosan ráöntöm a málnatortára. Én este szoktam elkészíteni, így egész éjszaka áll a hűtőben és remekül összeáll másnapra.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése