Ads 468x60px

Pages

2010. 11. 06.

Málnás túrótorta


Ez a recept igen gyors, 30 perc alatt kész is, utána egy éjszakára hűtőbe szoktam rakni, hogy teljesen összeálljon. Ideális bárkinek, mivel könnyen és gyorsan elkészíthető!

18-20 cm-es kapcsos formához! 

Az alaphoz:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • kis cukor
  • 10 dkg vaj
  • kb. 1 dl tej vagy tejszín

A túrókrémhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 3 teáskanál porcukor vagy nádcukor
  • zselatin fix vagy sima zselatin

A gyümölcsökhöz:
  • 20 dkg málna
  • 3 evőkanál méz
  • 1 zacskó tortazselé
Az alaphoz a kekszet összeaprítom, hogy zsemlemorzsa szerű állaga legyen. Összedolgozom a szoba-hőmérsékletű vajjal, kis cukorral és annyi tejszínnel vagy tejjel (nem sok!), hogy összeálljon, majd a kapcsos tortaformába lapogatom egyenletesen. A gyümölcsöket megtisztítom és a mézzel elkeverem. A tejszínt fölverem habbá a cukorral és a végén, mikor már majdnem teljesen habos, hozzáteszem a túrót is, majd robotgéppel azt is hozzádolgozom. Egy pici lábosban 2 dl vízzel felforralom a zselatint és hagyom kissé kihűlni. Mikor már langyos és kezd sűrűsödni, hozzákeverem a túróhoz, ha zselatin fixet használunk nem kell melegíteni, csak hozzákeverjük a krémhez a port, körülbelül fél zacskónyit. Ezután a krémet a kekszalapra öntjük. Betesszük 20 percre a fagyasztóba! FONTOS! Miután letelt a 20 perc a gyümölcsöket szépen rápakoljuk a behűtött tortára. Egy kis zacskó zselatint elkészítünk vízzel vagy gyümölcslével. Majd ezt is hagyjuk hűlni. Mikor langyos lesz és kezd sűrűsödni, óvatosan ráöntöm a málnatortára. Én este szoktam elkészíteni, így egész éjszaka áll a hűtőben és remekül összeáll másnapra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése