- 20 dkg babapiskóta vagy kekszes alap: 15 dgk keksz és 8 dkg vaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 dl víz
- 6 evőkanál cukor
3 evőkanál narancslekvár vagy 1 narancs leturmixolva és a reszelt héja50 dkg ricotta
Első lépésként készítünk egy kis narancsszirupot. Összeforraljuk a vizet a narancslével és 2 evőkanál cukorral, ezután áztassuk meg benne a babapiskótákat. A krémhez
keverjük össze a lekvárt a ricottával, a megmaradt cukorral, a lereszelt
narancs héjával. Babapiskótával béleljünk ki egy kerek 18-20 cm-es tortaforma alját és oldalát, majd
fedjük be ricottakrémmel. A tetejét díszíthetjük naranccsal. Hűtőszekrényben pihentessük egy éjszakán át.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése