Ads 468x60px

Pages

2013. 01. 14.

Narancsos ricottatorta

  • 20 dkg babapiskóta vagy kekszes alap: 15 dgk keksz és 8 dkg vaj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 2 dl víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál narancslekvár vagy1 narancs leturmixolva és a reszelt héja
  • 50 dkg ricotta

Első lépésként készítünk egy kis narancsszirupot. Összeforraljuk a vizet a narancslével és 2 evőkanál cukorral, ezután áztassuk meg benne a babapiskótákat. A krémhez keverjük össze a lekvárt a ricottával, a megmaradt cukorral, a lereszelt narancs héjával. Babapiskótával béleljünk ki egy kerek 18-20 cm-es tortaforma alját és oldalát, majd fedjük be ricottakrémmel. A tetejét díszíthetjük naranccsal. Hűtőszekrényben pihentessük egy éjszakán át.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése