Ads 468x60px

Pages

2013. 12. 27.

Narancsos-csokis tiramisu torta

Piskóta
 
  • 4 tojás
  • 9-10 evőkanál víz
  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • pici szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj

Tojásfehérjét összekeverjük pár evőkanál vízzel, majd felverjük kemény habbá. Tojássárgáját a maradék vízzel és cukorral habosra verjük, ezután a lisztet belekeverjük szépen. Legvégül a felvert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk a lisztes masszába. 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és kb. 25 perc alatt megsütjük.

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 100 g narancsos étcsokoládé
  • 2 dl tejszín 
  • cukor ízlés szerint 
  • plusz 1-2 narancs leve a tortalapok locsolásához

Megolvasztottam a narancsos étcsokit a tejszínben, majd pár órára hűtőbe tettem. Ezután robotgéppel kihabosítottam és hozzáadtam a mascarponét, illetve cukrot is.

Piskótát három részre vágtam és meglocsoltam narancslével az alsó lapot, majd erre jött a mascarponés krém és a következő tortalap, megint narancslé és krém, végül a harmadik lappal befedtem és megkentem krémmel. Legvégül kakaóport szitáltam a tetejére. Piskóta helyett készíthetjük babapiskótával is, úgy gyorsabb is.

3 megjegyzés:

Ági írta...

Hű... nagyon finom lehet! :)

marisz57 írta...

Nagyon szép és finom tortát készítettél! BÚÉK!

Borso írta...

Köszönöm! Hamar elfogyott. BUÉK nektek is! :)

Megjegyzés küldése