Piskóta
- 4 tojás
- 9-10 evőkanál víz
- 5 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- pici szódabikarbóna
- 2 evőkanál kandírozott narancshéj
Tojásfehérjét összekeverjük pár evőkanál vízzel, majd felverjük kemény habbá. Tojássárgáját a maradék vízzel és cukorral habosra verjük, ezután a lisztet belekeverjük szépen. Legvégül a felvert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk a lisztes masszába. 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és kb. 25 perc alatt megsütjük.
Krém
- 250 g mascarpone
- 100 g narancsos étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- cukor ízlés szerint
- plusz 1-2 narancs leve a tortalapok locsolásához
Megolvasztottam a narancsos étcsokit a tejszínben, majd pár órára hűtőbe tettem. Ezután robotgéppel kihabosítottam és hozzáadtam a mascarponét, illetve cukrot is.
Piskótát három részre vágtam és meglocsoltam narancslével az alsó lapot, majd erre jött a mascarponés krém és a következő tortalap, megint narancslé és krém, végül a harmadik lappal befedtem és megkentem krémmel. Legvégül kakaóport szitáltam a tetejére. Piskóta helyett készíthetjük babapiskótával is, úgy gyorsabb is.
3 megjegyzés:
Hű... nagyon finom lehet! :)
Nagyon szép és finom tortát készítettél! BÚÉK!
Köszönöm! Hamar elfogyott. BUÉK nektek is! :)
Megjegyzés küldése