Méghozzá kelesztés nélküli csiga. Receptet Tücsökbogárnál olvastam régebben. Azóta már többször is készült nálunk, gyors is, finom is, megtartjuk.
Tészta:
- 25 dkg túró
- 25 dkg (durum) liszt
- 50 ml tej
- 5 evőkanál olaj
- 5 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 3 evőkanál olaj
- 4 evőkanál nádcukor
- 3 csapott evőkanál kakaópor
- 2 kiskanál fahéj
A túrót a cukorral, a tejjel és az olajjal kikevertem, ezután a sütőporos liszttel összedolgoztam. Kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem olajjal és rászórtam a cukros fahéjas-kakaóport. Feltekertem és 2
centis darabokat vágtam belőle. Tetejüket megkentem kevés tejjel és 180 fokos sütőben 30 perc alatt meg is sültek szépen.
5 megjegyzés:
Nagyon guszták! :)
Guszta nagyon! Kakaós csigát is szeretem de talán a fahéjasat még jobban!
Finom így is és gyorsabb, mint a kelesztős verziók. :)
Finom lehet ezzel a túrót tartalmazó tésztával!
Megsütöttem, nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül és pillanatok alatt elfogy :)
Reni
Megjegyzés küldése