Gnocchik:
- 500 g krumpli megfőzve, meghámozva, áttörve
- 250 g liszt 1 tojás
- só, bors, oregano
Sajtszósz:
- 3 ev olaj
- 3 ev liszt
- 0,5 l tej
- szerecsendió
- 100 g sajt
- petrezselyem
Gnocchi hozzávalóit összegyúrjuk, majd kisebb darabokra osztjuk. Erősen lisztezett felületen sodorjunk ezekből hosszú rudakat. Egy éles késsel vagdossuk fel 2-3 cm-es darabokra, villával a tetejét mintázzuk, majd forró sós vízben megfőzzük, akkor jók, mikor feljönnek a víz tetejére. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük
a lisztet, és nagyon lassú tűzön besűrítjük. A tejet állandó
keverés mellett hozzáöntjük, a felaprított petrezselymet beleszórjuk, sajtot is beleolvasztjuk. Amikor jól besűrűsödött, sóval, borssal
és szerecsendióval fűszerezzük. Végül összekeverjük a sajtszósszal a gnocchikat és tűzálló tálba rakjuk, tetejére sajtot reszelhetünk és 15 percet sütjük sütőben.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése