Ez még egy régebbi recept Dolce Vitától, nagyon finom, ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
Torta
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2-3 dkg kakaópor
- 4 evőkanál víz
- pici szódabikarbóna
Krém
- 3 tojássárgája
- kis cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dl tejszín
Töltelék, díszítés
- 40 dkg meggy és meggylé
- zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
A tojások fehérjét felverjük, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel, ehhez adjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, majd sütőpapírral bélelt 20 cm-es formába raktam és megsütöttem. A krémhez a tojások sárgáját felverjük ízlés szerinti cukorral, a 3 dl tejszínt közben felmelegítjük, csokoládét adjuk hozzá és olvasszuk fel benne. Végül öntsük bele a felvert tojássárgákat, és keverés mellett sűrítsük be az egészet. A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd ezt keverjük a kihűlt csokis-tejszínes-tojásos krémhez, adjuk hozzá a kimagozott meggy felét. Vágjuk 2 részre a tortát, helyezzük vissza az alját a kapcsos formába és öntsük rá a csokikrémet, majd helyezzük rá a tetejét. A megmaradt meggyet rakjuk a torta tetejére, és öntsük rá a meggyléből főzött zselatint. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni vagy csak legalább pár órára és utána csokireszelékkel díszítsük az oldalát.
6 megjegyzés:
Nagyon szép és finom tortát készítettél!
Kipróbálós:))
Létszíves néz át hozzám ,mert vár rád egy meglepi!
Hú, de jól néz ki! Nagyon elkészítős szaga van! :-))
Jó kis recept, én is csak kipróbáltam, próbáljátok ki ti is... :)
Nagyon finom lehet ez a mutatós torta!
Fini, bár az érdem Dolce Vitáé, hisz az ő receptje, én csak felfedeztem újra. :)
Megjegyzés küldése