Ads 468x60px

Pages

2010. 11. 16.

Padlizsángombóc paradicsomszósszal és spagettivel (Polpette di melanzane)





Ezt a receptet a tv-ben láttam és gyorsan meg is kerestem a neten. Minden új padlizsános recept érdekel, hisz imádom a padlizsánt és a belőle készült ételeket. Azóta már sokszor készítettem és mindenkinek nagyon ízlik, még a megrögzött húsevőnek is! :D 


Padlizsángombóc:

  • 2 nagy padlizsán
  • 200g zsemlemorzsa 
  • 125 g reszelt sajt 
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 2 tojás sárgája
  • 2 teáskanál menta vagy bazsalikom
  • 1-2 teáskanál oregano 
  • só, bors
  • olívaolaj a sütéshez

Paradicsom szósz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2x400g hámozott paradicsom
  • 1-2 evőkanál paradicsom püré 
  • pici cukor 
  • bazsalikom, só, bors ízlés szerint 
  • 300 g spagetti
Padlizsánokat egészben fóliára helyezve sütőben közepes lángon 40 percig puhítjuk, időnként megforgatjuk őket, nehogy megégjenek. Picit hagyjuk hűlni, aztán meghámozzuk, majd szűrőbe téve picit nyomkodjuk ki, hogy a maradék lé távozzon. Fokhagymákat meghámozzuk, összenyomjuk, hozzáadjuk a padlizsánhoz, ezután a zsemlemorzsát, reszelt sajtot, tojások sárgáját, mentát, oregánót is, legvégül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összegyúrjuk és kis gombócokat, fasírtokat formázunk belőle, általában 13-17 db szokott ebből az adagból kijönni. A recept golflabda nagyságú gombócokat ír! :) Pici olajon süssük aranybarnára a padlizsángombócokat. Közben kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e az ízesítése. 



Paradicsomszószhoz hámozzuk meg a fokhagymákat, pici olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a hámozott paradicsomot is, ízesítsük sóval borssal. Forraljuk fel, majd addig főzzük míg picit be nem sűrűsödik, kb. 15-20 perc, legvégül adjuk hozzá a bazsalikomot is.

Közben főzzük ki a spagettit is. Utolsó lépésként pedig az elősütött gombócokat rakjuk bele a paradicsomszószba és további 10-15 percig alacsony lángon óvatosan melegítsük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése