Ezt a receptet a tv-ben láttam és gyorsan meg is kerestem a neten. Minden új padlizsános recept érdekel, hisz imádom a padlizsánt és a belőle készült ételeket. Azóta már sokszor készítettem és mindenkinek nagyon ízlik, még a megrögzött húsevőnek is! :D
Padlizsángombóc:
- 2 nagy padlizsán
- 200g zsemlemorzsa
- 125 g reszelt sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás sárgája
- 2 teáskanál menta vagy bazsalikom
- 1-2 teáskanál oregano
- só, bors
- olívaolaj a sütéshez
Paradicsom szósz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2x400g hámozott paradicsom
- 1-2 evőkanál paradicsom püré
- pici cukor
- bazsalikom, só, bors ízlés szerint
- 300 g spagetti
Padlizsánokat egészben fóliára helyezve sütőben közepes lángon 40 percig puhítjuk, időnként megforgatjuk őket, nehogy megégjenek. Picit hagyjuk hűlni, aztán meghámozzuk, majd szűrőbe téve picit nyomkodjuk ki, hogy a maradék lé távozzon. Fokhagymákat meghámozzuk, összenyomjuk, hozzáadjuk a padlizsánhoz, ezután a zsemlemorzsát, reszelt sajtot, tojások sárgáját, mentát, oregánót is, legvégül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összegyúrjuk és kis gombócokat, fasírtokat formázunk belőle, általában 13-17 db szokott ebből az adagból kijönni. A recept golflabda nagyságú gombócokat ír! :) Pici olajon süssük aranybarnára a padlizsángombócokat. Közben kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e az ízesítése.
Paradicsomszószhoz hámozzuk meg a fokhagymákat, pici olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a hámozott paradicsomot is, ízesítsük sóval borssal. Forraljuk fel, majd addig főzzük míg picit be nem sűrűsödik, kb. 15-20 perc, legvégül adjuk hozzá a bazsalikomot is.
Közben főzzük ki a spagettit is. Utolsó lépésként pedig az elősütött gombócokat rakjuk bele a paradicsomszószba és további 10-15 percig alacsony lángon óvatosan melegítsük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése