francia lecsó
- 1-2 hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 2 paprika felkockázva
- 2 cukkini felkockázva
- 1 padlizsán felkockázva
- 4-5 paradicsom felkockázva
- 3-4 krumpli vékonyan felszeletelve
- 150 ml tejszín
- bazsalikom
- sajt
- szerecsendió
készülőben |
Hagymákat, paprikát,cukkinit, padlizsánt puhára pároljuk, adjuk hozzá a paradicsomot, egy kis vizet és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Hagyjuk 10 percig kis lángon lefedve főni. A krumplit szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a tejszínnel, pici szerecsendióval. Egy tűzálló tálban elrendezzük a padlizsános lecsót, erre szépen rárakosgatjuk a krumpliszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejszínnel és reszelt sajtot szórunk rá. Kb 45 percig sütjük, míg a krumpli megpuhul a tetején. Nagyon finom, még a nem vegetáriánus vendégeknek is nagyon ízlett. Salátával és petrezselymes kuszkusszal tálaltam. A receptet a múlt havi Good Food-ban olvastam. Az eredeti francia receptben nincs krumpli a tetején, de ez egy James Martin verzió. Nekem személy szerint különösen ízlett a ropogós krumpliréteg a tetején.
készen |
4 megjegyzés:
Finom egytálétel. :)
nagyon jol nez ki!
Köszönöm! :)
Igen, hamar elfogyott. :)
Megjegyzés küldése