Ads 468x60px

Pages

2013. 06. 11.

Ratatouille

francia lecsó
  • 1-2 hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 2 paprika felkockázva
  • 2 cukkini felkockázva
  • 1 padlizsán felkockázva
  • 4-5 paradicsom felkockázva
  • 3-4 krumpli vékonyan felszeletelve
  • 150 ml tejszín
  • bazsalikom
  • sajt
  • szerecsendió
készülőben
Hagymákat, paprikát,cukkinit, padlizsánt puhára pároljuk, adjuk hozzá a paradicsomot, egy kis vizet és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Hagyjuk 10 percig kis lángon lefedve főni. A krumplit szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a tejszínnel, pici szerecsendióval. Egy tűzálló tálban elrendezzük a padlizsános lecsót, erre szépen rárakosgatjuk a krumpliszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejszínnel és reszelt sajtot szórunk rá. Kb 45 percig sütjük, míg a krumpli megpuhul a tetején. Nagyon finom, még a nem vegetáriánus vendégeknek is nagyon ízlett. Salátával és petrezselymes kuszkusszal tálaltam. A receptet a múlt havi Good Food-ban olvastam. Az eredeti francia receptben nincs krumpli a tetején, de ez egy James Martin verzió. Nekem személy szerint különösen ízlett a ropogós krumpliréteg a tetején.
készen

4 megjegyzés:

Okki írta...

Finom egytálétel. :)

abraxas írta...

nagyon jol nez ki!

Borso írta...

Köszönöm! :)

Borso írta...

Igen, hamar elfogyott. :)

Megjegyzés küldése