Ads 468x60px

Pages

2013. 09. 23.

Hólabda


Ez a süti nekem teljesen új, nem ismertem, így most győzött a kíváncsiságom és megsütöttem a Blogkóstolóra második receptként. Brigi blogjáról még augusztusban elkészítettem a grízes sütit is. Az eredmény nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, így biztos megsütöm még máskor is.

Kakaós piskóta:
  • 8 tojás 
  • 8 evőkanál langyos víz 
  • 25 dkg liszt 
  • 8 dkg cukor 
  • 2 evőkanál kakaópor 
  • 1/2 cs. sütőpor
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 4 dl tej 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 10 dkg vaj vagy mascarpone
Teteje:
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé 
  • 5 dkg vaj
+ kókuszreszelék az oldalára
A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük és a tojásos alaphoz adjuk. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk az alaphoz. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe 170°C-on 15 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a vaníliapudingot, ha kihűlt habosra keverjük a vajjal. A vajam megolvadt, így egy hírtelen ötlettel mascarpone krémet kevertem bele helyette, így is finom lett a krém. A kihűlt kakaós piskótát hosszában kettévágjuk és pogácsa szaggatóval szép karikákat szaggatunk. A korongokat a krémmel összeragasztjuk, oldalát is bekrémezzük, majd kókuszreszelékbe hempergetjük. Legvégül felolvasztjuk az étcsokit pici vajjal és megkenjük a sütik tetejét. A maradék tésztából és krémből golyókat formáztam és kókuszreszelékbe forgattam őket.

4 megjegyzés:

Okki írta...

Nálunk fele ez "kozák sapka" néven ismert süti. :) Nagyon szép lett!

gionetta írta...

Ezer éve nem ettem. De ez annyira csábító, hogy muszáj lesz készítenem! :-))

Borso írta...

igen? én se Hólabdaként, se Kozák sapkaként nem ettem még ilyet egészen mostanáig,de most nagy kedvencem lett. Köszönöm. :)

Borso írta...

Hajrá, bár picit időigényes, de megéri. :)

Megjegyzés küldése